Patrik Andersson på kolstybb i Kenya

- Inga kommentarer

Äntligen var det återigen dags att packa i ordning resväskorna och bege sig mot sydligare breddgrader i form av Kenya och Iten.

Det här är verkligen löparnas mecka. Har vart här en gång tidigare vilket var under januari månad 2012. Vad som har hållit mig borta från att besöka den här underbara platsen har varit på grund av diverse skador som jag utelämnar i det här inlägget.

Tanken att återigen åka till Iten var framförallt att sparka igång min egen utveckling igen, efter flera månader okej träning här hemma och känslan var den att träningen började gå åt rätt håll så beslöt jag mig åka.

patrik1

Ett isbad efter ett tröskelpass

Träningslägret skulle bestå större delar av träningsgruppen som alla är axlade under Ulf Fribergs mantel, vilket också gjorde det lite extra kul att vi skulle bedriva träningen tillsammans i ett varmare klimat och inge måsten måste göras däremellan förutom att vila upp sig hela tiden.

På vägen ner till Iten hade vi en lång väntetid i Nairobi och vi beslöt oss då istället för att vandra runt på flygplatsen hade vi bokat in safari på Nairobi National Park som låg vid utkanten av Nairobi. Det skulle bli en fantastisk upplevelse som man sent kommer att glömma.

Till träningen då, vilket genomfördes på kuperade grusvägar på 2400m.ö.h vilket känns till en början innan man har acklimatiserat sig och distanserna känns som vanligt.

För min egen del så var det fokus på att öka upp mängden lite granna och få till bra kvalité där emellan.

Jag genomförde de passen jag ville förutom ett pass där ett fall på uppvärmningen resulterade i ett litet svullet knä. Men var ingen större fara mer än att jag kunde springa en distans på eftermiddagen igen.

patrik2

Efter varje träning blev det intag Sport Power(Bar) och Sportdryck för maximal återhämtning

Vid den här vistelsen bodde vi på Keiro View vilket underlättar en hel del med maten bland annat. Här fick bra med men en blandning av västerländsk mat kontra kenyansk mat och om man ville kunde man beställa både för och efterrätt till varje måltid.

En av anledningarna till att man åker till Kenya är att få inspiration, och vill man få inspiration så ska man gå ner till den lokala arenan som är kolstybb klockan 09.00 på tisdagar.

Det är verkligen smockat med hungriga löpare. Sista passet som jag genomförde innan hemresa var 1000ingar på banan, vi hade bestämt oss för att haka på någon grupp så vi klockade alla som sprang förbi men insåg ganska snart att det går för fort i varje grupp. Hur sjukt är inte det? Bara att träna hårdare tills nästa gång.

patrik3

Alla från träningsgruppen som var med på lägret

Efter lite distans till den här vistelsen i Iten så var jag väldigt nöjd med träningen överlag där nere, tråkiga nyheter dock var att jag åkte på en förkylning som höll mig borta från löpningen när jag kom hem i cirka en vecka.

Svårt att säga om effekten av att träna på 2 400 m.ö.h gjorde någon större skillnad den här gången. Dock så har man blivit mer inspirerad till kommande säsong, men får sig en tankeställare varje gång man är där nere och man blir påmind vad som verkligen krävs för att nå sina drömmars mål. Ännu har jag inte tänk att slänga in handduken, ses i sommar!

Mvh

Patrik Andersson

Läs mer i Patriks blogg