MIGHTY SPORT® är ett varumärke som erbjuder sportnutrition för idrottare på alla nivåer.
MIGHTY SPORT®-serien utvecklas främst för uthållighetsidrott med fokus på optimal prestation och uthållighet, bättre återhämtning, rätt näringsintag samt färre skador och sjukdomar.
Vi vill ge dig kunskap, inspiration och produkter som maximerar din prestation och optimerar din träning och ditt tävlande på ett naturligt sätt.
Samtidigt vill vi stödja din kort- och långsiktiga hälsa, samt förebygga skador och sjukdomar på ett hälsosamt sätt.
Vi vill att du ska må bra och prestera bättre när du tränar eller tävlar, oavsett vilken rörelse- eller träningsform du håller på med.

MIGHTY SPORT® ELITE™

Vi utvecklar även vår MIGHTY SPORT® ELITE™-serie, certifierade av Informed-Sport.
Informed-Sport är ett kvalitetssäkringsprogram för sportnutritionprodukter, distributörer inom sportnutritionindustrin och för tillverkare av kosttillskott.
Alla produkter som ingår i Informed-Sport-programmet har testats för otillåtna dopingsubstanser av LGC, ett världsledande laboratorium för anti-doping inom idrott.Våra produkter

Bland våra produkter finner du energigels, spordryck och nitratboosters som är utvecklade för att optimera din prestation under träning och tävling, optimera din återhämtning och förebygga förslitningar och skador i muskler och leder.
Du hittar även även kosttillskott och livsmedel utvecklade för att stödja immunförsvar, hjärta & kärl och din dagliga hälsa.

Vi har:

  • Produkter baserade på den senaste forskningen inom prestation, uthållighet och hälsa.
  • Produkter testade mot viktiga dopingklassade substanser. Läs till exempel mer om Mighty Sport Elite Sportsdrink och Mighty Sport Elite Daily.
  • Naturligare och mer växtbaserade produkter för träning och tävling. Exempelvis naturliga nitratboosters som Beet Boost och Oxystorm, koncenterat rödbetsjuicepulver kompletterat med nitrater på burk i form av röd spenat.
  • Basbildande, näringstäta produkter för främst uthållighetsidrott. Läs till exempel mer om Nitro Ndure, med kraftfulla naturliga råvaror som rödbets-, spenat-, körsbärs- och grönkålspulver, astaxantin och adaptogener (bl.a. ginseng och rosenrot).
  • Det bästa från naturen kombinerat med det senaste från forskningen inom idrottsnutrition – öka din prestation och kapacitet på ett naturligt och hälsosamt sätt.
Mighty Sport-serien är framtagen i nära samarbete med några av Sveriges främsta inom multisport, längdskidåkning, löpning, triathlon och orientering.

 


Hög kvalitet

MIGHTY SPORT® innefattar att vi väljer tillverkare av produkter som delar vår strikta syn när det gäller kvalitetsledning, kvalitetskontroll och antidopingarbete.

När du väljer MIGHTY SPORT® kan du vara helt trygg i att vi har kvalificerat varje tillverkningsanläggning på plats och att vi genomför regelbundna kvalitetsaudits för att säkerställa att den höga nivån upprätthålls.

Endast tillverkare som valt bort möjligheten att producera produkter med dopingklassade ingredienser och i övrigt uppfyller våra krav på kvalitetsledning.


Utveckling och produktion

Mighty Sport utvecklas och produceras av Alpha Plus AB i Falun.
Alpha Plus har sedan 1983 tillverkat, importerat och distribuerat kosttillskott till den skandinaviska marknaden.
Utveckling och produktion sker under ledning av entreprenören, produktutvecklaren och supermotionären Peter Wilhelmsson, och Robert Westman, produktchef och uthållighetsidrottare.

Peter Wilhelmsson om Mighty Sport

Jag har tränat uthållighet i hela mitt liv och njuter verkligen av att ha en bra grundkondition, styrka och att hålla mig frisk.

Jag är övertygad att optimal träning med optimal näring ger bättre hälsa och bättre prestation.

Som näringsexpert och specialist inom Sport Nutrition håller jag mig uppdaterad när det gäller de senaste rönen inom näring och träning.

Min målsättning med en serie av sportnäringsprodukter är att erbjuda marknaden premiumprodukter för dig som vill ha bättre hälsa och prestation utöver det vanliga.

Serien är för dig som vill använda naturligare och mer kraftfulla produkter – när du vill inte bara vill orka mera, utan även vill ha bättre hälsa.

Mighty Sport är en innovativ produktserie som består av moderna och växtbaserade produkter för optimal hälsa och prestation.

Serien är utvecklad för att ge dig bättre effekt under dina träningspass och en bättre långsiktig hälsa på köpet – varje produkt i Mighty Sport-serien är framtagen för att fylla viktiga behov samt ge bättre hälsa som mervärde.

Min målsättning är att du som använder våra produkter ska hålla dig frisk, i god form och prestera bättre, med färre och kortare avbrott för förkylningar och skador.


Robert Westman

Mighty Sports egen produktchef är en dedikerad uthållighetsidrottare som tränar 15 timmar i veckan och som bl a genomfört IRONMAN på 9h 33 min, åkt vasaloppet på 4h 58min och sprungit Marathon på 2h 37min.